כל מה שרציתם לדעת על נעלי ספורט ריצה רכיבה ותמיכה אורטופדית

נעלי ריצה

קיימות בשוק נעלי הריצה עשרות חברות גדולות ומאות חברות קטנות המייצרות נעליים המיועדות לריצה.
נעליים לריצה מתאפיינות במבנה ספורטיבי, קלות משקל והן משלבות טכנולוגיות שונות לשיכוך זעזועים.
החל מתאי אוויר ועד לשימוש בחומרים מוקצפים ושכבות של חומרים קלים בצפיפות משתנה ליצירת משטח דריכה בולם ומייצב.
הרבה אנשים בוחרים לנעול נעלי ריצה גם ביום יום, לרוב לא בגלל איכותן אלא בשל העיצוב הבולט וצבעוני שלהן.

נעליים מתקנות – 

נעל ריצה מתקנת, כפי שניתן בוודאי להסיק משמה, נועדה למצבים בהם כוללת כף הרגל של האדם ליקוי מסוים. הנעל נועדה להתמודד איתו באמצעות המבנה שלה, התכונות שהיא מגלמת (בלימת זעזועים, למשל), אופן התפירה וכיוצא בזה. הדוגמא המובהקת ביותר לכך היא קשת נמוכה, הידועה גם בתור פלטפוס. בין התפקידים הספציפיים של הנעל המתקנת המיועדת למטרה זו ניתן למנות הענקת תמיכה של ממש לכף הרגל, וזאת במטרה למנוע מצב בו היא נוטה פנימה – מה שכולל בתוכו שורה ארוכה של סיכונים, ובעיקר נפילות או פציעות.

נעל ניטרלית

מאפשרת לכף הרגל לנוע בטבעיות ומיועדת לאנשים שצעדם יעיל מבחינה ביומכנית.

נעליים תומכות –

 אלו מיועדות למי שקורס פנימה, וזקוק ליציבות באזור הקשת של כף הרגל. מאחר ובנעליים האלה יש למעשה עוד חלק קשה שנועד ליציבות, המשקל שלהן קצת יותר גבוה. באנגלית הנעליים האלו יקוטגרו תחת המושג SUPPORT.

נעליים מייצבות –

מיועדות לאנשים בעלי כפות רגליים שטוחות במיוחד, שזקוקים לתמיכה המרבית עבור כפות הרגליים שלהם. בחו"ל קוראים לסוג הזה של הנעליים MOTION CONTROLL ובדרך כלל קשה למצוא מגוון ממש רחב של דגמים מסוגים כאלה.

נעליים מינימליסטיות –

 בשנים האחרונות יש בעולם טרנד של נעליים קלות, מתוך מחשבה של אנשים מסוימים שאומרת שריצה היא פעולה טבעית ושאנחנו צריכים לבצע אותה קרוב מאוד לדרך שבה ביצעו אותה לפני אלפי שנים, ללא נעליים. מאחר וקשה לרוץ יחפים, חברות רבות החלו לייצר נעליים קלות מאוד, ללא תמיכה בכלל, ועם דרופ מינימלי הוא אפסי. הנעליים האלו מיועדות כמובן לרצים ניטראלים בלבד, ולא כל אחד מתחבר אליהן.

נעליים מקסימליסטיות – 

דווקא הטרנד האחרון הוא של נעליים שתופסות הרבה יותר נפח, ומרחיקות אותנו מאוד מהתחושה הטבעית של ריצה יחפה. דוגמה מצוינת לטרנד הזה היא הנעליים של HOKA שהרושם הראשוני שלהן הוא מראה די מוזר ובטח חדשני, והרעיון הוא שהן מגביהות אותנו מעל פני הקרקע ובמקרה של נעלי שטח הן רומסות את כל מה שנדרוך עליו.

נעלי רכיבה –

נעלי רכיבה מתחלקות לשני זרמים. נעלי רכיבת כביש ונעלי רכיבת שטח. נעלי רכיבה לכביש הן לרוב בעלות מבנה קשיח, ללא שרוכים ועם מקום לקליפסים בלבד על הסולייה. נעלי רכיבה לשטח הן אגרסיביות ודומות יותר לנעלי ספורט. חלקן מגיעות עם שרוכים וחלקן עם סגירה באמצעות רצועות שונות.
לנעלי רכיבת הרים ישנה סוליה המתאימה הן לפדלים שטוחים (פלטים) ובחלק מהדגמים יהיה גם חיבור לפדלים ננעלים.

מדרסים – 

מדרסים לא נועדו רק על מנת לפתור בעיות אורטופדיות ולהקל על כאבים. הליכה עם מדרסים היא ביטוי להקפדה על איכות חיים גבוהה וסוג של רפואה מונעת. מדרסים גם לא בהכרח קשורים לסוג נעליים ספציפי וניתן להשתמש בהם גם בנעלי ערב, סנדלים ונעלי ספורט. בחירת סוג המדרסים והתאמתם לרגל צריכה להיעשות במקצועיות, על ידי מומחים בעלי ניסיון בתחום, שגם נותנים אחריות על המוצר ומספקים מדרסים איכותיים ובריאים. אלה נעשים בהתאמה אישית ולאחר בחינה של כף הרגל של הלקוח ובהתאם להרגלי החיים שלו ותבנית ההליכה המיוחדת רק לו.

רפידות –

רפידות מגיעות בתוך כל זוג נעליים חדשות. תפקידן הוא בעיקר לספק רכות מסויימת בתוך הנעל. רפידות אינן מספקות תמיכה לכף הרגל והן נוטות להישחק ולההרס במהרה בשל העדינות שלהן.